Βασιλειάδης Τάσος – Chef στο εστιατόριο Αγιολί


10 ερωτήσεις του cooknews.gr

στον  chef του μήνα

Για αυτόν τον μήνα

“ανακρίνουμε”

τον TAΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Chef στο εστιατόριο Αγιολί, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Electra Palace, στην πλατεία Αριστοτέλους


Πιστεύω πως το μυστικό της μαγειρικής κρύβεται στην δυναμική της ομάδας και της συνεργασίας.

1. Πόσο έχει επηρεάσει η “κρίση”  την σχέση ποιότητας-ποσότητας φαγητού, στον πελάτη-μισθωτό των 800-1000 ευρώ?

Σίγουρα έχει επηρεαστεί ο μέσος πελάτης απο την λεγόμενη κρίση. Το πόσο εξαρτάται απο τις τιμές των εστιατορίων σε σχέση με την προσφερόμενη ποιότητα. Ας ελπίσουμε οτι θα ξεπεραστεί η δυσκολία σύντομα και θα ανεβούμε ποιοτικά ακόμα παραπάνω.

2. Ποιοι θεωρείτε  (άνδρες ή γυναίκες) ότι είναι οι πιο απαιτητικοί ως καταναλωτές και γιατί ?

Το Θέμα απαίτηση πιστεύω οτι έχει να κάνει με την προσχολική παιδεία μας. Με τις μνήμες απο τα παιδικά χρόνια και την εκάστοτε οικονομική ανατροφή που έχουμε βιώσει.

3. Πείτε μας μία δύσκολη  επαγγελματική στιγμή στην καριέρα σου και πώς την αντιμετώπισες?

Η Μαγειρική είναι τρόπος ζωής. Η ζωή είναι μαγειρική, επομένως η σωστή προετοιμασία στην ζωή και στην μαγειρική σε κάνουν να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με μεγάλη ευκολία.

4. Από την εμπειρία σας  ποια 2-3 στοιχεία θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να πετύχει σ αυτήν την δουλειά ?

Νεύρο, διάθεση σωματική και νοητική.

5. Ποια κουζίνα σας “κερδίζει” περισσότερο και γιατί?

Η μεσογειακή, διότι έτσι μεγάλωσα στο σπίτι μου. Λιτά, γευστικά και θρεπτικά.

Συμπληρώστε τις φράσεις…

6.  Αγαπημένη  πόλη-τόπος  είναι… Ελλάδα!!!

7.  Τις Κυριακές μου αρέσει να τις περνάω… Δεν υπάρχει Κυριακή, γενέθλια, γιορτή στην ζωή του μάγειρα.

8.  Εάν δεν ήμουνα chef … Δεν είμαι chef είμαι μάγειρας, και δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο.

9.Ένα  ελάττωμα που μου αναγνωρίζω είναι ότι… Είμαι γεμάτος ελαττώματα.

10. Εκτιμάω πολύ… Τους ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμάνε.

————————————————–

Συνταγές

Καλαμάρι σχάρας με πέστο λιαστής ντομάτας

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. καλαμάρι
60 γρ. λιαστή ντομάτα

Βινεγκρέτ
200 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ ξύδι μπαλσάμικο
50 γρ. μουστάρδα
15 γρ σιναπόσπορο
90 γρ. μέλι
αλάτι πιπέρι

Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι, έπειτα το ψήνουμε στην σχάρα.

Για την σάλτσα λιαστής ντομάτας θα ανακατέψουμε απλή βινεγκρέτ με λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη.

Φρέσκια παπαρδέλα, με φιλέτο κοτόπουλο μανιτάρια shittake και λιαστή ντομάτα

Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. παπαρδέλα
200 γρ. στήθος κότα
50 γρ. λιαστή ντομάτα
50 γρ. shittake μανιτάρια
αλάτι, πιπέρι
λευκό κρασί

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε σημείο al dente.

Σωτάρουμε το στήθος κοτόπουλο και σβήνουμε με λευκό κρασί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και τα μανιτάρια μας. Αφου γλασάρει ελαφρώς η σάλτσα ρίχνουμε τις παπαρδέλες, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Γλώσσα με κρέμα τραχανά, σπανάκι και ντομάτα κονφί

Υλικά για 4 άτομα

4 γλώσσες
300 γρ. τραχανάς
70 γρ. σπανάκι φρέσκο
50 γρ. ντοματίνια κομμένα
παρμεζάνα τριμένη
βούτυρο φρέσκο
ελαιόλαδο
10 γρ. χυμός λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Φιλετάρουμε την γλώσσα και ψήνουμε το φιλέτο στους 175 βαθμούς για 8 λεπτά

για την κρέμα τραχανά
Βράζουμε τον τραχανά για 4 λεπτά και κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό.
Θα σωτάρουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο τα τοματίνια, θα σβήσουμε με λευκό κρασι, και θα ρίξουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμόνι, τον τραχανά, το φρέσκο σπανάκι και την κρέμα μέχρι να δέσει το μείγμα, δένουμε με παρμεζάνα, βούτυρο και σερβίρουμε.

Σουφλέ σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος
170 γρ. βούτυρο
500 γρ. σοκολάτα
170 γρ. κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
170 γρ. ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη

Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε στο μείγμα. Δουλεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη σε μια μπασίνα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Χτυπάμε τα άσπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα δουλεύουμε μαζί με όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα για 6 ώρες στο ψυγείο έπειτα το φορμάρουμε σε αντικολλητικά σκεύη για σουφλέ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό κρέμα.

Previous Ζέστη + αυπνία = παχυσαρκία
Next 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

No Comment

Leave a reply