1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ


«Οι επιχειρήσεις επαγγελματικής εστίασης ενάντια στην οικονομική κρίση»

Στo πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής της

Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Περίπτερο 12

Αίθουσα «Φώτιος Σκαμάγκης»

Οργάνωση

Εργαστήριο Γαστρονομίας

Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Εργαστήριο Χημείας-Βιοχημείας-

Φυσικοχημείας Τροφίμων

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο 

Οργανωτική Επιτροπή ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ:

Δρ Γεώργιος Μπόσκου, Επ. Καθηγητής, Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Γεώργιος Παλησίδης, Εργαστήριο Γαστρονομίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Δρ Βάιος Καραθάνος, Καθηγητής, Τμ. Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Νικόλαος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας

Μιλτιάδης Καρούμπας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Δρ Φώτιος Κιλιπίρης, Αν.Καθηγητής ΑΤΕΙΘ, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Δρ Θωμάς Μαυροδόντης, Ομότιμος Καθηγητής Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Χαρίλαος Θεοδωρέλλης, Επ.Καθηγητής Εργαστήριο Γαστρονομίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Τράιος, ΕΦΕΤ, Διευθυντής Περιφ. Δ/νσης Κεντρ. Μακεδονίας

Μαγδαληνή Πειστικού, Δημοσιογράφος Compupress

Δρ Ιωάννης Τσιλφίδης, Πρόεδρος ΔΕΔΥΤ

Χρήστος Γκότσης, Art & Design Chef

Παναγιώτης Καραφουλίδης, Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αρχιμαγείρων, Μέλος Slow Food

Γεώργιος Μαστροδημήτρης, New art Chef, Μέλος Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αρχιμαγείρων

Χαιρετισμοί

Δρ Παύλος Καρακολτσίδης, Πρόεδρος Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Δρ Τιμολέων Ράλλης, Αντιπρόεδρος Ε.Φ.Ε.Τ., Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Νικόλαος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας

Κωνσταντίνος Ποσειδώνας, Σύμβουλος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ΩΡΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σ Τ Ρ Ο Γ Γ Υ Λ Α Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ι Α – Θ Ε Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α

10:00-11:15 Γνωρίζω & μαθαίνω από τους πελάτες μου, οι Gastrotourists

11:15-11:45 Χαιρετισμοί

11:45-12:15 Οργανώνω βιώσιμη επιχείρηση … αλά ελληνικά

12:15-13:30 Επιλέγω & αξιολογώ προμηθευτές

13:30-14:15 Εκπαιδεύω και διαχειρίζομαι το προσωπικό της επιχείρησης

14:15-14:45 Διάλλειμα

14:45– 16:00 Ψυχαγωγώ τους πελάτες μου. Το marketing στο εστιατόριο

16:00-16:45

Γνωρίζω τις διατροφικές απαιτήσεις των πελατών μου.

Διατροφική αγωγή για τους επαγγελματίες

16:45-17:15 Άτομα με ειδικές ανάγκες … οι άγνωστοι πελάτες

17:15-18:30 Διασφαλίζω την ποιότητα των εδεσμάτων

18:30-19:45 Εστιάζω στην τεχνολογία και οικολογικά

19:45Κλείσιμο Ημερίδας, Πρόεδρος Συμποσίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Μ Ι Λ Η Τ Ε Σ – Ε Ν Ο Τ Η Τ Ε Σ

10:00-11:15

Γνωρίζω & μαθαίνω από τους πελάτες μου, οι Gastrotourists

Συντονιστής: Παναγιώτης Κουκουβίτης

Έμπορος παραδοσιακών προϊόντων, Πρόεδρος Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας

Liz Sharples

Eπικεφαλής του Τομέα για τη Διοίκηση & Οργάνωση Εκδηλώσεων της Sheffield Business School (UK)

Διευθύντρια της Ένωσης Taste Real Food UK

Δραστηριοποίηση των τοπικών κοινοτήτων στη διοργάνωση γαστρονομικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων:

Η περίπτωση του Φεστιβάλ Φαγητού του Ludlow

(English με μετάφραση)

Δρ Όλγα Ιακωβίδου, Μαρία Αλεμπάκη

Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ.

Το προφίλ του επισκέπτη οινοποιείων winetourists

Ευαγγελία Δαγκλή, Ευδοξία Δαδήρα, Γεώργιος Παλησίδης

Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ορισμός του Gastrotourist. Οικονομικά και κοινωνικά οφέλη του Γαστρονομικού Τουρισμού

Liz Sharples

Eπικεφαλής του Τομέα για τη Διοίκηση & Οργάνωση Εκδηλώσεων της Sheffield Business School (UK)

Διευθύντρια της Ένωσης Taste Real Food UK

Γαστροτουρισμός: Προκλήσεις και ευκαιρίες (English με μετάφραση)

11:45-12:15

Οργανώνω βιώσιμη επιχείρηση … αλά ελληνικά

Συντονιστής: Γεώργιος Καββαθάς

Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορίων & Συναφών Επιχειρήσεων

Αντιπρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Ευθύμιος Καρανάσιος

Σύμβουλος ελληνικών επιχειρήσεων στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων εστίασης έναντι των Βαλκανικών

Ιωάννης Αλεξίου & Δημήτριος Ζησιός

Εστιάτορας με επιχείρηση 30 ετών στη Θεσσαλονίκη «Τα Νησιά»

Εστιάτορας με εποχική επιχείρηση 10 ετών στη Σκόπελο «Ο Κήπος του Καλού»

Μέθοδοι βιωσιμότητας επιχείρησης εστίασης

12:15-13:30

Επιλέγω & αξιολογώ προμηθευτές

Συντονιστής: Ζήσης Κεραμέας

Τέως Διευθυντής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

Στέλλα Γεροχύμου

Γεωπόνος στο Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Νικήτης Χαλκιδικής ΣΙΘΩΝ

Επιλέγω ελληνικό μέλι διότι…

Παναγιώτης Κοτσαρίδης

Έμπορος gourmet προϊόντων Thessa Ελληνική Αγορά Νέα Καλλικράτεια

Τα οφέλη χρήσης των παραδοσιακών προϊόντων και η εξαγωγή τους

διαμέσου της κατανάλωσης σε χώρους επαγγελματικής εστίασης

Μανώλης Μαυρογιάννης & Γεώργιος Καραμήτρος

Σύμβουλος Επιμελητηρίου Καρδίτσας για το Δίκτυο Τροφίμων

Οινοποιός-Αμπελουργός στον Μεσενικόλα Καρδίτσας περιοχή ΟΠΑΠ

Οργάνωση και προβολή παραγωγικών επιχειρήσεων σε καταναλωτές

Ευάγγελος Κυριακού

Υπεύθυνος Τουρισμού & Πληροφορικής Δήμου Έδεσσας

Δράσεις για προώθηση ελληνικών προϊόντων-Δίνω ταυτότητα στα «ελληνικά εδέσματα»

Γεώργιος Τσόλης

Κτηνίατρος, Διευθυντής Σχολής Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης

Το μοσχαρίσιο κρέας, επιλογή τεμαχίων, αποθήκευση, επεξεργασία

Σπύρος Αβδημιώτης

Καθηγητής Εφ. ΑΤΕΙΘ, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Πρότυπο σύστημα αξιολόγησης προμηθευτών

13:30-14:15

Εκπαιδεύω και διαχειρίζομαι το προσωπικό της επιχείρησης

Συντονιστής: Δρ Γεώργιος Μπόσκου

Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου

Δρ Ιωάννης Ανδρονικίδης, Σοφία Πακαλίδου

Διευθύνων Σύμβουλος & Σύμβουλος Τεχνοβλαστού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ACTA

Η δυναμική της πιστοποίησης για τον επαγγελματία

Βασίλειος Σιωμάδης

Προϊστάμενος ΚΕΚ Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Η δια βίου εκπαίδευση του έλληνα επιχειρηματία, η αξία των σεμιναρίων

Ιωάννης Σχοινάς

Διευθυντής Ξενοδοχείου Flegra Πευκοχώρι Χαλκιδικής

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης κρίσεων μεταξύ του προσωπικού

Χρήστος Καμάρης

Εταιρία BNC

Η Χρήση της ηλεκτρονικής Τεχνολογίας στην εστίαση -Εφαρμογή hardware στο εστιατόριο

14:45– 16:00

Ψυχαγωγώ τους πελάτες μου. Το marketing στο εστιατόριο

Συντονιστής: Δρ Θωμάς Μαυροδόντης

Ομότιμος Καθηγητής ΑΤΕΙΘ

Ιωάννης Τρίγκας

Εταιρία Θεματικών εκδηλώσεων Artifex

Η αρχαία και η βυζαντινή γαστρονομία

Γεώργιος Παπαδόπουλος

Εταιρία διακόσμησης χώρων εστίασης, Design Studio Pap.os

Ο ρόλος της διακόσμησης και της χωροταξίας στο σαλόνι των εστιατορίων

Ηoward Lyons

Visiting Fellow, Sheffield Business U.K. , Dpt Food and Tourism Management

Νέες τεχνολογίες στον κινηματογράφο – Νέες ευκαιρίες για τους εστιάτορες (English με μετάφραση)

Μιλτιάδης Καρούμπας

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Kalimera Breakfast, «εργαλείο» τεκμηρίωσης της ελληνικής γαστρονομίας

Μαγδαλινή Πειστικού

Δημοσιογράφος

Δίνω ταυτότητα στον τιμοκατάλογό μου-Αγιορείτικη Κουζίνα

Γεώργιος Μαστροδημήτρης

Executive Chef, Μέλος Ολυμπιακής Ομάδας Αρχιμαγείρων

Οι νέες τάσεις του Food Styling στη Γαστρονομία

16:00-16:45

Γνωρίζω τις διατροφικές απαιτήσεις των πελατών μου. Διατροφική αγωγή για τους επαγγελματίες

Συντονιστής: Δρ Μαρία Χασαπίδου

Καθηγήτρια ΑΤΕΙΘ, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής

Ειρήνη Κοντοπίδου & Δήμητρα Καγιάφα

Διαιτολόγοι

Μενού εδεσμάτων για αθλητές

Νικόλαος Ροδοπαίος

Διαιτολόγος

Αντιμετώπιση και πρόληψη αλλεργιών από επαγγελματίες της εστίασης

16:45-17:15

Άτομα με ειδικές ανάγκες … οι άγνωστοι πελάτες

Συντονιστής: Γεώργιος Παλησίδης

Εξ. Συνεργάτης, ΑΤΕΙΘ, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Γεωργία Φύκα, Ελένη Στρατή & Νικόλαος Βουλγαρόπουλος

Εταιρία ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Η προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες σίτισης και ψυχαγωγίας

Ιωάννης Μητρόπουλος

Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών

Συμπεριφορά και αντίληψη των επαγγελματιών απέναντι στα ΑΜΕΑ

17:15-18:30

Διασφαλίζω την ποιότητα των εδεσμάτων

Συντονιστής: Δρ Ιωάννης Τσιλφίδης

Πρόεδρος Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων -ΔΕΔΥΤ

Λίνα Κουφοκώτσιου

Κτηνίατρος- επιθεωρητής επιχειρήσεων τροφίμων, Ε.Φ.Ε.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας

O ΕΦΕΤ και οι επιχειρήσεις εστίασης στην κοινή προσπάθεια για ασφαλή και υγιεινά γεύματα

Δρ Ιωάννης Παπαδάκης

IQ Cert Φορέας Πιστοποίησης

Τα πλεονεκτήματα της πιστοποιημένης επιχείρησης έναντι των μη πιστοποιημένων

Αθανάσιος Γιώγλου

Υγειονολόγος, Διεύθυνση Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των προσφερόμενων εδεσμάτων διαμέσου των προϋποθέσεων

αδειοδότησης του Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Εστίασης

Κωνσταντίνος Παρινός

Στρατιωτικός Κτηνίατρος

«Κατάταξη των παραβάσεων υγιεινής σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, σύμφωνα με κατευθυντήριες

οδηγίες προς τους κρατικούς φορείς ελέγχου και τους οργανισμούς πιστοποίησης»

Γεώργιος Ψαθάς

Das Certification Hellas, Φορέας Πιστοποίησης

Πιστοποίηση χώρων εστίασης, αναγκαιότητα ή υποχρέωση;

Υποστηρικτές

Χορηγοί

18:30-19:45

Εστιάζω στην τεχνολογία και οικολογικά

Συντονιστής: Δρ Φώτιος Κιλιπίρης

Αν. Καθηγητής ΑΤΕΙΘ, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων

Δρ Δημήτριος Μπόσκου

Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η διατροφική αξία του Ελαιολάδου στην εστίαση

Δρ Στέφανος Διαμαντής

Καθηγητής, Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών

Η αξία της καλλιεργήσιμης ελληνικής τρούφας

Dr C._ Michael Hall, Καθηγητής, University of Canterbury, New Zealand

Παρουσίαση από τον Δρ Θωμά Μαυροδόντη, Ομότιμο Καθηγητή του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αργό γεύμα, αργός τουρισμός;: Διατροφικά χιλιόμετρα, εντοπιότητα και το κίνημα διατροφικού προστατευτισμού

Δρ Όλγα Γκορζτή

Επ. Καθηγήτρια Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας

Νέες τεχνολογίες και νανοτεχνολογία στα τρόφιμα

Δρ Σταύρος Λαλάς

Αν. Καθηγητής Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας

_Η αξία του τυποποιημένου προϊόντος στην επαγγελματική εστίαση

19:45

Κλείσιμο Ημερίδας, Πρόεδρος Συμποσίου

 

Υποστηρικτές 

 

 

 

Χορηγοί

 

Previous Βασιλειάδης Τάσος - Chef στο εστιατόριο Αγιολί
Next ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!

No Comment

Leave a reply