Κρέπες


Υλικά:

3 αυγά

500 γρ. γάλα

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι , την ζάχαρη και το κονιάκ. Ομογενοποιουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Σε περίπτωση που μας χυλώσει αρκετά το μείγμα μας, αραιώνουμε με λίγο γάλα έξτρα. Τέλος περνάμε από σινουά (τρυπητό) για να μην έχουμε κομμάτια στις κρέπες μας. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και αλείφουμε λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε, με κουτάλα της σούπας, μια κουταλιά και αφήνουμε για 1-2 λεπτα σε μέτρια φωτιά, μετά την γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο.

COOKTIPS:

 -Σερβίρουμε γλυκές με: σοκολάτα, πραλίνα, φρούτα, μπισκότο, γιαούρτι, φυστικοβούτυρο, μέλι, ξηρούς καρπους και ότι άλλο επιθυμούμε.

-Σερβίρουμε αλμυρές με: τυριά, αλλαντικά, κοτόπουλο, λαχανικά και ότι αλλο μπορείτε να φανταστείτε. Επίσης στις αλμυρές μπορούμε να τις γεμίσουμε και να τις ψήσουμε για 5 λεπτά στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας!!.

Previous Σπιτική Μαγιονέζα
Next Τροφές κατά της φλεγμονής

No Comment

Leave a reply