Μάρτιος 2010


Να μαστε λοιπόν και στην αρχή της άνοιξης…καλό μήνα να έχουμε !

Cooknews. gr  πράξη 5η , προσπαθώντας να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο πιο νόστιμο από ότι  είναι. (θέλει πολύ δουλειά ε  …αυτό δεν σκέφτεστε ?)

Νομίζω ότι δεν κάναμε  κανένα βήμα προόδου όσον αφορά την εικόνα μας ως χώρα προς τα έξω…μάλλον το αντίθετο θα έλεγα..

Θα μου πείτε.. έχουμε τα δικά μας εδώ (διαζύγια επωνύμων, εξώδικα, TV μαχίες ..)  Με τους κουστουμάτους θα ασχολούμαστε? (Έλα που επιλέξαμε αυτούς για τα σοβαρά)

Εμάς μας νοιάζει  που τσιμπήσαμε το 6.50 του Παναθηναϊκού ή ας πούμε  το κύπελλο των “κόκκινων”  στο μπάσκετ  ή  ακόμη και το σενάριο το «σεντόνι» φέτος να κουνηθεί λίγο και στην (αδικημένη πράγματι ..αλλά και ανυπόφορα μίζερη Θεσσαλονίκη) και φυσικά .. τι μπορεί να  μαγείρεψε η κα. Μενεγάκη την επόμενη του διαζυγίου.

Κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν είχε πει :

άλλο να λες

“λάβετε ημέτεροι τα δέοντα εις λήψην πρωτοβουλίας”

και άλλο να λες

“τσάκο ρε μάγκα οχτακόσια και κάντηνα γαργάρα την δουλειά”

Έχει άλλη αίσθηση το πρώτο όπως και να το κάνουμε . Ακούγεται πιο σοβαρό, πιο επίσημο, δεν μας ενοχλεί και τόσο, ενώ στο δεύτερο μας φαίνεται ότι κάτι πονηρό συμβαίνει , μιλώντας ουσιαστικά για το ίδιο πράγμα .

Άλλο να σου κάνει παρατήρηση ο ΕΦΕΤ με παρατήρηση.. θα ξαναπεράσουμε…και τέτοια και άλλο να σου χώνει μπινελίκια ο Έκτορας παίζοντας τέννις με την κατεψυγμένη κροκέτα και το πιάτο στην κουζίνα  του μαγαζιού σου.

Έχει άλλο ειδικό βάρος πως να το κάνουμε- στο πρώτο κοιτάς να τους αποφύγεις με κάθε τρόπο και στο δεύτερο βγάζεις τα ματάκια σου.. μόνος σου και τον φωνάζεις να στα χώσει δημοσίως.

Τoo much !  θα μου πείτε.. Πολύ στημένο. Μπορεί, αλλά  όλοι βολεύονται..

Το κανάλι χαίρεται με τα νούμερα, ο Botrini με την δημοσιότητα, εμείς ψυχαγωγούμαστε και γελάμε με τα χάλια μας και ο καταστηματάρχης κερδίζει τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, έστω και από αρνητική δημοσιότητα που λειτουργεί ως γνωστόν αντίστροφα πολλές φορές.

Πολλές φορές νιώθω έρμαιο των ΜΜΕ γιατί η ψυχολογία μου εξαρτάται από το πιο θέμα επιλέγουν να παίξουν και να αναμασήσουν περισσότερο.

Βρείτε τις αξίες που θεωρείτε σημαντικές για την ζωή σας και τους ανθρώπους γύρω σας έστω και αν αυτό είναι ένα κυριακάτικο γεύμα με όλη την οικογένεια  παρούσα (επιτέλους μαζεμένη) ή το να τηλεφωνήσετε στον θείο Δημήτρη απ το χωριό που όλο λέτε να το κάνετε και όλο το αναβάλλετε.. και μην παρασέρνεστε !

Αυτή είναι η δική μας πινελιά που θα κάνει τον άχρωμο κόσμο μας λίγο πιο όμορφο και αισιόδοξο.

Αυτόν τον μήνα καλωσορίζω τον κο Καρούμπα στην στήλη Chef του Μήνα και σας προτείνω να απολαύσετε τις προτάσεις του καθώς και την ενδιαφέρουσα κουβεντούλα που έιχαμε μαζί του.

Καλή Άνοιξη

Για το Cooknews.gr

Aνδρεάδης Τάσος

Previous Νηστεία + Περιττά κιλά
Next KAROYMPAS MILTOS-EXECUTIVE CHEF OLYMPIC CATERING

No Comment

Leave a reply