Μάιος 2012


Γειά σας και χαρά σας

 

μήνας…Μάιος στο cooknews…ίσως ο πιο όμορφος μήνας τους χρόνου που μας βρίσκει στην κατά πολλούς πιο όμορφη χώρα του κόσμου..

 

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά, φαντάζομαι όμως ότι στους περισσότερους από εμάς τα διλλήματα σε πολλά πράγματα ως επιλογές μας έχουν πληθαίνει..

 

Το θέμα με όλα αυτά τα ακραία πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα μας και δει στο πορτοφόλι μας είναι αφενός μεν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές μας και αφετέρου δε, χάσαμε λίγο την μπάλα όσον αφορά το τι είναι πλέον αναγκαίο και τι η υπερβολή στα καθημερινά μας έξοδα.

 

Ένα ποτό την εβδομάδα είναι υπερβολή? Σαφώς και όχι…

Μπορεί και να είναι όμως αν ο ένας από τους δυο μιας οικογένειας έχει χάσει την δουλειά του. 

 

Μια επίσκεψη τον μήνα στο luna park της πόλης είναι υπερβολή για μια οικογένεια? Όχι θα μου πείτε…

 Ίσως και να είναι όμως όταν κόπηκε ένα σημαντικό ποσό από τους μισθούς της οικογένειας, έπρεπε να πληρωθεί το χαράτσι και έβγαλε και μια ζημιά το αυτοκίνητο που έπρεπε να πληρωθεί για να πάμε στην δουλειά μας.

 

Όπως βλέπετε κανένας δεν μπορεί πλέον να ορίσει με ασφάλεια το τι είναι υπερβολή κάτω από μια τόσο ρευστή κοινωνικοπολιτικοοικονομική κατάσταση…

Με τα δεδομένα να αλλάζουν κάθε λίγο και να παρασέρνουν σε αυτόν τον τρελό χορό τις ανάγκες μας, τις προτεραιότητές μας, τις υπερβολές μας και άλλα πολλά.

 

Γινόμαστε πολύ ευάλωτοι σε προσφορές που κάνουν καταστήματα, επιχειρήσεις, μαγαζιά και νομίζουμε ότι το πρόβλημά μας θα βελτιωθεί αν ψωνίσουμε συνετά.

 

Μέχρι ένα σημείο αυτό το σκεπτικό είναι υγιές. Όταν όμως σε ευνουχίζουν στον οικογενειακό σου τζίρο με μειώσεις, επιδόματα υπέρ τρίτων, επισκέψεις σε γιατρούς που κοστίζουν, βενζίνη που σε λίγο θα την κλείσουμε σε συλλεκτικό μπουκάλι και πετρέλαιο θέρμανσης που από τον Σεπτέμβριο θα είναι απλησίαστο, τότε συνειδητοποιείς ότι για να πάει κάτι καλά χρειάζεται πολιτική βούληση που θα φέρει επιτέλους αυτή την πολυπόθητη ανάπτυξη στην χώρα για να αρχίσουν να λειτουργούν σωστά τα γρανάζια της κοινωνίας μας.

Να μας φύγει και εμάς αυτό το κόμπλεξ που κληρονομήσαμε σε μόλις 3 χρόνια και να μην ξέρουμε αν το να βάζεις 2 φέτες κασέρι στο τόστ αντί για μία ή το να πηγαίνεις με 110 αντί για 90 στον δρόμο είναι υπερβολή… γιατί ξοδεύεις περισσότερη γαμημένη βενζίνη!!

 

Όλα έχουν και τα όριά τους και από εδώ και πέρα αρχίζουμε να παίζουμε επικίνδυνα  με την αξιοπρέπειά μας, ως άνθρωποι, ως εργαζόμενοι, ως γονείς, ως πολίτες..

 

Θαρρώ πως οι περισσότεροι από εμάς κάναμε την αυτοκριτική μας και ξαναφιλτράραμε τις ανάγκες μας και τις προτεραιότητες μας στην καθημερινή μας διαβίωση.

Αυτό όμως δεν αρκεί, γιατί χωρίς ένα βραχυπρόθεσμο ή έστω ολίγον μακρυπρόθεσμο πλάνο καταλαβαίνουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι ένας φαύλος κύκλος που ανακυκλώνεται χωρίς νόημα, μια ουτοπία που δεν οδηγεί πουθενά εκτός από την πλήρη απαξίωση της αξιοπρέπειάς μας, μια ισοπέδωση των αξιών μας.

Αν δεν νιώσεις ότι όλη αυτή η υπομονή που κάνεις και η ανοχή που δείχνεις σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις έχουν έναν στόχο τότε σου πέφτει το…ηθικό και πώς να το ξανασηκώσεις…!!

 

Ελπίζω διαβάζοντας τα παραπάνω να είστε από τους τυχερούς που μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον ευνουχισμό που δεχόμαστε καθημερινά στο κατάλληλο σημείο (οριακό για πολλούς) πριν το κακό γίνει ανεπανόρθωτο και τα κουσούρια και οι ενοχές μας  …μόνιμες.

 

Καθόμαστε κάτω λοιπόν, παίρνουμε μολύβι και χαρτί και ορίζουμε με καθαρό μυαλό ποιες επιλέγουμε να είναι οι προτεραιότητές μας και ποιες οι υπερβολές μας για να μπορούμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή όπως της αξίζει και να μην παρασυρόμαστε από τους αέρηδες που τελευταία φυσάνε δυνατά και ανεξέλεγκτα..

 

 

Ευχές για ότι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί…μέχρι να τα ξαναπούμε

 

 

Για το Cooknews.gr

 

Aνδρεάδης Τάσος – Ελευθεριάδης Τάσος

Previous Το συχνό σεξ διευρύνει τον εγκέφαλο
Next Tα ζωικά λιπαρά βλάπτουν τη μνήμη

No Comment

Leave a reply