Ιτς πιλάφ


 

Υλικά 

 

200 γρ. ρύζι μπονέτ ή νυχάκι

200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

2-3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος

100 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

50 γρ. σταφίδες μαύρες (μουλιασμένες σε λίγο κονιάκ)

2  νεροπότηρα ζωμός κότας ή νερό

1 κουτ. σούπας κουκουνάρι

¼ ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Κανέλα

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ζεματάμε για λίγο τα συκωτάκια. Τα βγάζουμε έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα και τα καθαρίζουμε καλά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε για λίγο τα κουκουνάρια και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και, αφού κάψει, σοτάρουμε εκεί τα συκωτάκια αλατοπιπερώνοντας.

Συμπληρώνουμε έπειτα τα κάστανα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρι, την ζάχαρη τον ζωμό και το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση για 15-20 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και τον άνηθο.

Τέλος σκεπάζουμε το σκεύος με βρεγμένη πετσέτα για λίγα λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

Previous Aρνάκι Γκιούλμπασι με φέτα και τομάτα
Next Κεσκέκι (παραδοσιακό Mικρασιάτικο φαγητό)

No Comment

Leave a reply