Πληγούρι με πολύχρωμα λαχανικά


 

Υλικά 

 

500 γρ. πληγούρι βρασμένο και στραγγισμένο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους

7-8 τοματίνια κομμένα στα 2

1 καρότο , κομμένο σε κυβάκια

Λίγο ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Μαιδανός ψιλοκομμένος

 

 

Εκτέλεση

 Βράζουμε τα καρότα και το κολοκυθάκι σε ένα κατσαρολάκι για 8-10 λεπτά. Τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, τα καρότα, το κολοκυθάκι αλατοπιπερώνοντας καλά. Τέλος προσθέτουμε τα τοματίνια, συμπληρώνουμε λίγη ζάχαρη και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη..

Αποσύρουμε το τηγανάκι από την φωτιά και προσθέτουμεόλα τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με το βρασμένο πληγούρι.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού , διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύομε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Τέλος προσθέτουμε τον μαιδανό και σερβίρουμε.

 

Previous Σούπα με πράσσο και αρωματικά βότανα
Next Πιπεριές γεμιστές με πληγούρι, λιαστές τομάτες, ελιές και κουκουνάρι

No Comment

Leave a reply