Σπάστε το μπουκάλι για να ‘στε σίγουροι


Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη γεμάτη εστιατόρια όπου γευσιγνώστες και λάτρεις του οίνου μπορούν να απολαύσουν υψηλής ποιότητας κρασί προερχόμενο από εκλεκτές ποικιλίες αμπελιών. Μόνο που πλέον όλη η διαδικασία της δοκιμής του χρώματος, της γεύσης και του αρώματος λίγο πριν την τελική κρίση θα πρέπει να ολοκληρωθεί με το σπάσιμο της φιάλης. Και όχι επειδή το κρασί είναι τόσο καλό που κάνει αυτόν που το δοκίμασε να ρίχνει κάτω τη φιάλη στη θέση της σκούφιας που δεν έχει να πετάξει ή επειδή το κρασί είναι τόσο κακό που ο γευσιγνώστης σπάει τη φιάλη από τα νεύρα του.

Το σπάσιμο αποτελεί τεκμήριο ποιότητας καθώς ο γευσιγνώστης είναι σίγουρος ότι δεν θα ξανασυναντήσει το συγκεκριμένο μπουκάλι με την ίδια ετικέτα…αλλά με άλλο κρασί.

Σε μια χώρα όπου η ετικέτα μπορεί να φθάσει την τιμή πώλησης μέχρι και τα 5.900 δολάρια, η άδεια φιάλη είναι εξαιρετικά πολύτιμη, αγγίζοντας τα 1.500 δολάρια στη μαύρη αγορά. Έχουν στηθεί ολόκληρες βιοτεχνίες επιτήδειων που πουλούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ξαναγεμίζοντας τις φιάλες με φθηνότερο κρασί και πουλώντας τις πανάκριβα. Υπολογίζεται ότι από το σύνολο του ετήσιου τζίρου των 13,7 δις δολάρια που σχετίζεται με την κυκλοφορία κρασιού, το 5% αφορά στους επιτήδειους.

«Συνιστούμε οπωσδήποτε τον θρυμματισμό των μπουκαλιών με ένα σφυρί» αναφέρει ο Simon Tam, επικεφαλής του οργανισμού «Κρασί για την Κίνα» κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie’s.

Πηγη:zougla.gr

Previous Πρόσκληση για καθαρισμό των παραλίων της Καρπάθου
Next Κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι

No Comment

Leave a reply