Γέμιση Γαλοπούλας με κιμά, συκωτάκια και κάστανα


 

Υλικά

 

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

70 γρ. σταφίδες

80 γρ. κονιάκ

50 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

200 γρ. πληγούρι, κους κους, ή  τραχανά

αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγη ζάχαρη

Λίγο ηλιέλαιο

½ λίτρο νερό

 

Εκτέλεση

 

Ζεματάμε για 5-7 λεπτά  τα συκωτάκια κοτόπουλου σε βραστό νερό.

Τα κρυώνουμε,  τα καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα με  λίγο λάδι σωτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια, κατόπιν τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κάστανα, το κονιάκ,  την ζάχαρη και τέλος το νερό.

Συμπληρώνουμε τα συκωτάκια και το  πληγούρι ή το κους κους και βράζουμε για 10-15  λεπτά περίπου αν θέλουμε να σερβίρουμε  την γέμιση ξεχωριστά από την γαλοπούλα.

 

Αν θέλουμε να την σερβίρουμε μαζί  θα έπρεπε να βράσουμε καλά την γέμιση, να σωθούν σχεδόν  τα υγρά και αφού προσθέταμε το πληγούρι να ανακατεύαμε ελαφρά και να γεμίζαμε την γαλοπούλα.

 

Previous Υπάρχουν θετικές θερμίδες;
Next Γέμιση vegeterian με πράσινο μήλο και celery

No Comment

Leave a reply