ΣΟΥΠΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ



Υλικά: 500 γρ. σαλιγκάρια καθαρισμένα
και προβρασμένα χωρίς κέλυφος
¨Φερέοικος Γεύσεις», 500 γρ. μανιτάρια
(πλευρώτους), 50 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ.
βούτυρο, 50 γρ. αλεύρι, 40 γρ. τριμμένο
μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, μισό
κρεμμύδι, 400 ml ζωμό χορταρικών, 1 ποτήρι
λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι.

Προετοιμασία: Κόβουμε σε φέτες τα
μανιτάρια (βρασμένα εκ των προτέρων).
Τσιγαρίζουμε ολόκληρο το σκόρδο και το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο βούτυρο και
το λάδι, αφαιρώντας το σκόρδο μόλις
ξανθίσει. Τσιγαρίζουμε τα σαλιγκάρια
για μερικά λεπτά και μετά προσθέτουμε
τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε,
πασπαλίζουμε με αλεύρι και ραντίζουμε
με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί για
λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον
ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά και
στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Με εκτίμηση

Μαρία Βλάχου

FEREIKOS-HELIX
ΠΑΛΑΙΜΟΝΟΣ ΤΕΡΜΑ
Τ.Κ. 20100 Κόρινθος
Τηλέφωνο-fax : 27410 – 80165, 80166
Web:

Previous Καφάλης Ηλίας - Executive Sous Chef - Almyra Luxury 5 Star Beach Hotel
Next Αφιερωμένο στον “καλό μας άνθρωπο”...

No Comment

Leave a reply