Κακή διατροφή και στρες ευνοούν τις ιώσεις


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πάλι ακούγονται από παντού κρούσματα ιώσεων! Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από την κυκλοθυμία του καιρού που ευνοεί τις ιώσεις; Ή μήπως δεν μπορούμε; Η αλήθεια είναι ότι ένας καταβεβλημένος οργανισμός σίγουρα είναι πιο ευάλωτος σε σχέση με έναν δυνατό. Αλλά ποια είναι η ουσιαστική τους διαφορά; Τι κάνει έναν οργανισμό δυνατό ή όχι στα τερτίπια του καιρού;

 Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού μας! Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που σίγουρα δεν ξέρουμε τα πάντα για αυτό και η επιστημονική κοινότητα ακόμα κάνει έρευνες… αλλά υπάρχουν κάποιες γενικές συστάσεις για να το ενισχύσουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν ιώσεις ή εάν προσβληθούμε, να τις ξεπεράσουμε με μεγαλύτερη ευκολία!

 Απλά σκεφτείτε πότε αρρωσταίνετε πιο εύκολα; Μήπως όταν είστε σε κατάσταση στρες και νιώθετε ότι είστε στα όριά σας; Ή μήπως όταν η διατροφή σας έχει περιέλθει στον πάτο των προτεραιοτήτων σας;

Η διαχείριση του στρες και οι επαρκείς ώρες ύπνου είναι αναγκαίες για την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού. Από την άλλη θα πρέπει να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος , γιατί τόσο η παχυσαρκία όσο και η ..αφαγία συμβάλλουν στην εξασθένηση της άμυνάς μας. Αυτό σημαίνει και …μακριά από στερητικές δίαιτες! Ποιοτικά η διατροφή μας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, με ιδιαίτερη βαρύτητα στις αντιοξειδωτικές ουσίες, δηλαδή βιταμίνες που βρίσκονται σε μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών! Επίσης μια ήπιας μορφής άσκηση μισή ώρα την ημέρα τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα αποτελεί ενισχυτή του ανοσοποιητικού συστήματός μας, καθώς και της διάθεσής μας.

 Υπάρχουν βέβαια και μη μεταβλητοί παράγοντες όπως τα γονίδια και η ηλικία, που μπορούν επίσης να επηρεάζουν την άμυνα του οργανισμού, αλλά οι άνθρωποι που κάνουν καθημερινή πράξη τις συστάσεις των ειδικών σίγουρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για καλή υγεία.

 

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Previous Όταν τα τριγλυκερίδια είναι χαμηλά
Next Σκευάσματα σκόρδου κατά της υπέρτασης

No Comment

Leave a reply