Υγιεινό παγωτό


ice-creamAμερικανοί ερευνητές δήλωσαν πρόσφατα ότι σκέφτονται να δημιουργήσουν ένα παγωτό που θα συνδυάζει την απόλαυση της γεύσης με την υψηλή ωφελιμότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Ήδη προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό με προβιοτικά (εντερικά βακτήρια που βοηθούν στην πέψη), διαιτητικές ίνες και αντιοξειδωτικά (που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι λεγόμενες «ελεύθερες ρίζες», όλα αυτά υπό την επίβλεψη του καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολούμπια.

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα έχουν έτοιμο το πρώτο δείγμα σε έξι μήνες , ενώ σε περίπου δυο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό θα μπορεί να βγει στην ευρύτερη αγορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες τους εκτιμήσεις υπάρχει πιθανότητα το καινούριο παγωτό να υστερεί λίγο σε γεύση από τα ήδη υπάρχοντα, διότι οι νέες υγιεινές ουσίες που θα προστεθούν, έχουν συχνά πικρή και γενικά δυσάρεστη γεύση , επηρεάζοντας ακόμα και την υφή του παγωτού.

Σαν τελευταίο σχόλιο στην έρευνά τους, οι ερευνητές τονίζουν ότι όταν το παγωτό φτάσει στα καταστήματα, οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά, όσο ωφέλιμο και αν αποδειχθεί αυτό.

Previous TWILIGHT MUFFINS
Next Το γεύμα του Αμπράμοβιτς

No Comment

Leave a reply