Το Ρόδι Και Τα Οφέλη του


Αρκετοί το κατατάσουν στα superfoods και όχι άδικα. Φρέσκα ή σε χυμό, τα ρόδια είναι το ίδιο ευεργετικά για τον οργανισμό. Εκτός από… καλοτυχία το ρόδι περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου, σεληνίου, καροτένιων και βιταμίνης C. Οι τρεις τελευταίες είναι πολύ σημαντικές, αφού σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες του ροδιού παρέχουν στον οργανισμό αντιοξειδωτική προστασία απέναντι στις καταστρεπτικές ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ευθύνονται για ασθένειες όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες, γήρανση του δέρματος κτλ. Ο χυμός του συνιστάται να καταναλώνεται μετά από έντονη άσκηση, αφού φαίνεται να αυξάνει την αιματική παραγωγή και να μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση.  Μελέτες έχουν δείξει ότι  βελτιώνει και τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας!!!.

Previous Cook tips για τέλεια.... ζυμαρικά
Next O Παγκόσμιος Οδηγός Γαστρονομίας «Gault & Millau» Στην Ελλάδα!!!

No Comment

Leave a reply