Φαλάφελ … Το απόλυτο Snack των χορτοφάγων και όχι μόνο


Είναι παραδοσιακό αραβικό φαγητό το οποίο η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη.  Πρόκειται για κροκέτες με βάση συνήθως τα ρεβίθια και πωλείται στους δρόμους.

 

Υλικά:

200 γρ. Ρεβύθια μουλιασμένα (1 μέρα)

1  κρεμύδι ξερό

1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)

1 ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα)

3 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. κύμινο

Αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. Αλεύρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

(Προαιρετικά 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ)

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα multi τα ρεβύθια να γίνουν μια λεία κρέμα. Μετά τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά το κρεμύδι και το σκόρδο. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 30΄στο ψυγείο. Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο. Προαιρετικά μπορούμε να πανάρουμε πριν το τηγάνισμα με σουσάμι. Σερβίρουμε με αράβικες πίτες και ψιλοκομμένα λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, κρεμύδι, ραπανάκια, μαρούλι) και σάλσα γιαουρτιού:

200 γρ. γιαούρτι

30 γρ. ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Όλα μαζι σε ένα μπόλ και καλό ανακάτεμα.

Previous Το Καρότο
Next Σάλτσα Ντομάτας

No Comment

Leave a reply