Πως να μην μας ‘κόβει’ το αυγολέμονο μας


 

Πολλές φορές θα έχουμε διακρίνει στο αυγολέμονο μας διάφορα άσπρα κομματάκια, τα οποία δεν είναι εμφανίσημα μέσα στο πιάτο μας, αυτά λοιπόν δεν είναι άλλο από το ασπράδι του αυγού. Για να αποφύγουμε αυτά τα κομματάκια θα έχουμε ακούσει πολλά ‘μυστικά’. Η πιο απλή λύση από όλα αυτά που έχουμε ακούσει να αποφεύγουμε το ασπράδι στο αυγολέμονο. Παρακάτω θα βρείτε μερικα tips για την υπέροχη αυτή παρασκευή.

Αναλυτικα:

  • Σβήνουμε την φωτιά από τον ζωμό που θα κάνουμε το αυγολέμονο περίπου 2 λεπτά πριν ξεκινήσουμε την διαδικασια.
  • Καλό είναι τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χρησιμοποιούμε μόνο τους κρόκους. Έτσι δεν μας κόβει ποτέ το αυγολέμονο στο επαναζέσταμα.
  • Προσθέτουμε αργά τον ζωμό στους κρόκους, υπολογίζουμε περίπου το 1/4 του ζωμού θα προσθέσουμε στους κρόκους. ( καλό θα είναι να έχουμε βοήθεια από κάποιον)
  • Δοκιμάζουμε με το χέρι μας από την εξωτερική πλευρά του σκεύους που έχουμε τους κρόκους για την θερμοκρασία αφού έχουμε ρίξει τον ζωμό. (θέλουμε να είναι αρκετά ζεστό που σημαίνει ψήθηκαν οι κρόκοι).
  • Κατά την επιστροφή του αυγολέμονου στην κατσαρόλα για να παραμένει ‘αφράτο’ ανακατεύουμε χωρίς κουτάλα η φουέτ παρά μόνο με την ανακίνηση της κατσαρόλας.

Ελπίζουμε τα tips να φανούν χρήσιμα.

Previous Σούπα 'Μαγειρίτσα'
Next 'Αβγοτάραχο' Το Ελληνικό Χαβιάρι

No Comment

Leave a reply