Τα ψάρια κάνουν καλό στην καρδιά


Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών σε νεαρή ηλικία σώζει τις γυναίκες από κινδύνους που αφορούν την καρδιά. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα που υποστηρίζει πως οι νέες γυναίκες…
που τρώνε συστηματικά λιπαρά ψάρια, διατρέχουν κατά 90% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν αργότερα στη ζωή τους έμφραγμα του μυοκαρδίου.
 Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα των ψαριών όπως ο σολομός, του σκουμπρί και οι σαρδέλες, μπορεί να κάνουν θαύματα για την μελλοντική υγεία των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας, βελτιώνοντας την αρτηριακή πίεση και την λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων τους.

Στη μελέτη συμμετείχαν 49.000 κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας 15 έως 49 ετών, από τη Δανία και οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους επί οκτώ χρόνια, καταγράφοντας τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο ζωής και το οικογενειακό ιστορικό τους.
Στη διάρκεια της μελέτης, 577 εθελόντριες υπέστησαν έμφραγμα ή εγκεφαλικό, και οι πέντε τελικά έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τους.

Όπως έδειξε η ανάλυση των στοιχείων, τα σοβαρά αυτά καρδιαγγειακά επεισόδια ήταν κατά 90% περισσότερα στις εθελόντριες που έτρωγαν σπανίως έως ποτέ ψάρι, σε σύγκριση με εκείνα στις εθελόντριες που έτρωγαν έστω μία μερίδα ψάρι κάθε εβδομάδα.

 

ΠΗΓΗ!topeiraxtiri.blogspot.gr

Previous Τα πολλά λιπαρά και τα κρεατικά προκαλούν αϋπνία
Next Έβαλαν λουκέτο οι έμποροι, μένουν απούλητα τα βερίκοκα

No Comment

Leave a reply