Τι πρέπει να τρώμε όταν εργαζόμαστε;


Ο ρόλος της ισορροπημένης διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην επίτευξη και στην διατήρηση της υγείας μας. Ειδικότερα στην εποχή μας όπου τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται, το ζήτημα της προσαρμογής της μεσογειακής διατροφής στον εργασιακό χώρο είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί όλους μας.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί στην Μεγάλη Βρετανία από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας (NHS) μέχρι και το 60% του ημερησίου χρόνου απασχολείται στο εργασιακό περιβάλλον όπου μπορούν να καταναλωθούν από ένα μέχρι και περισσότερα γεύματα ή σνακ. 

Ενώ στην Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες η προώθηση της ισορροπημένης διατροφής στους εργασιακούς χώρους εκτελείται εντατικά, στην Ελλάδα είναι περιορισμένη. Παράλληλα στην Ελλάδα οι εργοδότες δεν έχουν αντιληφθεί την σπουδαιότητα της διατροφικής εκπαίδευσης στο εργασιακό περιβάλλον. Έρευνες στην Β. Ιρλανδία έχουν παρουσιάσει πως η προώθηση της ισορροπημένης διατροφής στην εργασία σχετίζεται με αυξημένη απόδοση στην εργασία, αυξημένη παραγωγικότητα καθώς και βελτίωση της δημόσιας εικόνας της εταιρείας.

Το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να δώσει την ευκαιρία για μία θετική επιρροή στις διατροφικές συνήθειες αυξάνοντας την διαθεσιμότητα χρήσης υγιεινών τροφών στις καντίνες και παράλληλα με την διαρκή διατροφική εκπαίδευση μέσω διατροφικών σεμιναρίων από διαιτολόγους. 

 

ΠΗΓΗ: ygeiaonline.gr

Previous Τα κορεσμένα λίπη «χαλάνε» τη μνήμη
Next Τι είναι η Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας

No Comment

Leave a reply