Υλικά
4 μεγάλα μπαρμπούνια
2 μεγάλες πατάτες, τριμμένες από ρεντέ
500 γρ. φύλλα από σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5-6 τοματίνια κομμένα
Αλάτι, πιπέρι μαύρο
Λίγο ηλιέλαιο
Για την σάλτσα από εσπεριδοειδή
2 κουτ. σούπας αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
150 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
Χυμός από ½ σανγκουίνι
Χυμός από ½ λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα λέπια, τα έντερα και τα κεφάλια. Αφαιρούμε το εσωτερικό κόκκαλο και τα πλαινά βράγχια, κρατώντας την ουρά.
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο τα φιλέτα αλατοπιπερώνοντας καλά.
Στο ίδιο τηγανάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες από την τριμμένη πατάτα και τις τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Τις τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
Συμπληρώνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα φύλλα από σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα τοματίνια αλατοπιπερώνοντας καλά.
Για την σάλτσα ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο με το λάδι ανακατεύοντας για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τους χυμούς και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος συμπληρώνουμε το λικέρ και αποσύρουμε από την φωτιά.
Στήνουμε στο πιάτο διαδοχικά(σαν πύργο) τις πατάτες rosti, τα φιλέτα από μπαρμπούνι, το σπανάκι και τα τοματίνια.
Συνοδεύουμε την σάλτσα από εσπεριδοειδή.
No Comment