Μπραντάδα Σαντορινιά με ανάμικτα λαχανικά


Υλικά

 

4 κομμάτια μπακαλιάρος (200-250 γρ το καθένα)

Λίγο αλεύρι

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λάδι για τηγανισμα

1 πράσινη/κόκκινη/κίτρινη πιπεριά

1 ξερό κρέμμύδι

1 μελιτζάνα

1 κολοκυθάκι

3 κουτ. σούπας πάστα τομάτας(αραιωμένες με ¾ φλυτζ. τσαγιού νερό)

3 πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. ξύδι

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

100 γρ. νερό

 

 

Εκτέλεση

Αλατοπιέρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον αλευρώνουμε  και τον τηγανίζουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι που καίει.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια και τα σωτάρουμε ελαφρά σε  ένα τηγανάκι με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Βράζουμε τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε σε ένα μεγάλο γουδί μαζί με το σκόρδο και το ξύδι.

Βάζουμε στο τηγανάκι λίγο λάδι και σωτάρουμε εκεί την μία σκελίδα σκόρδο. “Σβήνουμε” με τον χυμό τομάτας και συμπληρώνουμε το μίγμα με τις πατάτες δίνοντας μια καλή βράση.

Σε ένα ταψάκι έχουμε βάλει τα τηγανισμένα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 190°.

Σερβίρουμε τα λαχανικά στο πιάτο με τα φιλέτα από επάνω και έπιπλέον σάλτσα από αυτή που μας περρίσεψε.

 

 

Previous Γαρίδες σχάρας με μαιδανοσαλάτα και σάλτσα Μαστίχας
Next Napoleon από μπαρμπούνι, πατάτα rosti και σπανάκι σωτέ

No Comment

Leave a reply