Αναζητώντας παλιές, ξεχασμένες γεύσεις μαθαίνουμε να συντηρούμε καλοκαιρινά λαχανικά, φρούτα κλπ.


Η αγάπη για τη μαγειρική, η διάθεση και η περιέργεια για γαστριμαργικές αναζητήσεις έχουν τη βάση τους στη σπιτική μαγειρική που μας μεγάλωσε. Οι γεύσεις και τα αρώματα που συνθέτουν το προσωπικό μας αρχείο, προέρχονται από πιάτα που αγαπήσαμε παιδιά ή που υποχρεωθήκαμε να καταπιούμε, επειδή μας «κάνουν καλό», μαγειρεμένα από τα χέρια ακούραστων μαμάδων και νοικοκυρών γιαγιάδων.

 

Αυτή η ελληνική κουζίνα, που με νοσταλγία ανακαλύπτουμε και πάλι, εκτός από τα φρέσκα εποχικά προϊόντα, στηρίχτηκε και στη σωστή συντήρηση και αποθήκευση όλων όσων θα διασφαλίσουν τη διατροφή της οικογένειας μέσα στον χρόνο.

 

Κάθε τέλος καλοκαιριού, λοιπόν, οι νοικοκυρές, αποφασισμένες να αποδείξουν ότι ως… φρονίμων παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, μετέτρεπαν τις ώριμες, κατακόκκινες ντομάτες -απόλυτες βασίλισσες του καλοκαιριού- σε πυκνό πελτέ που θα νοστιμίσει τα μαγειρευτά φαγητά του χειμώνα. Από τα ολόγλυκα παραγινωμένα σύκα, γεννιόταν ευωδιαστές μαρμελάδες και συκομαΐδες. Φρεσκοζυμωμένοι τραχανάδες και αφράτοι γιουφκάδες–χυλοπίτες στέγνωναν απλωμένοι σε τραπέζια σε κουζίνες, βεράντες, αυλές.

 

Παλιές, αγαπημένες και -παροδικά- ξεχασμένες γεύσεις θα αναζητήσουμε στο επόμενο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus. Οδηγός μας ο chef των Μακεδονικών Ξενοδοχείων Ηλίας Γκόντης, θα μας περιμένει τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Excelsior για να μας στρώσει ένα ελληνικό τραπέζι περήφανο, παραδοσιακό αλλά και ανανεωμένο, με όλα τα δώρα της μεσογειακής γης πολύτιμους συμμάχους του.

Σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή λαχταριστών πιάτων, τα οποία στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών που θα μας παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος-δημοσιογράφος οίνου Μαρία Νέτσικα.

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr

 

Η Wine Plus οργανώνει εδώ και 11 χρόνια Μαθήματα Μαγειρικής. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες μάγειρες παρακολούθησαν τις συναντήσεις μας, και αρκετοί από αυτούς περισσότερες από μία φορές.

 

Αλλά τι ακριβώς κάνουμε;

Τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus πραγματοποιούνται σε ειδικά επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι chef τους σχεδιάζουν τα μενού, ετοιμάζουν τις συνταγές και πραγματοποιούν τις παρουσιάσεις. Επίσης απαντούν στις ερωτήσεις μας, λύνουν τις απορίες μας και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στην κουζίνα, τη διαρκή διάθεση αναζήτησης του καλύτερου αποτελέσματος, την ευεργετική επίδραση του καλομαγειρεμένου φαγητού και του καλοστρωμένου τραπεζιού στην οικογένεια και τους φίλους μας.

Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma, την προετοιμασία ενός συγκεκριμένου μενού. Στη συνέχεια το απολαμβάνουμε σε δείπνο ή cocktail με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών. 

Previous Βότανα που νικούν τις φλεγμονές
Next Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνω καθημερινά?

No Comment

Leave a reply