Aρνάκι καρέ με κους κους και σάλτσα κόκκινου κρασιού


 


Υλικά 

 

4 αρνίσια καρέ (από 250 με 300 γρ. το καθένα)

αλάτι, πιπέρι μαύρο

Λίγο βούτυρο

150 γρ.κόκκινο ξηρό κρασί

 

για την σάλτσα

1 φύλλο δάφνης

Λίγο τριμμένο φασκόμηλο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ. βούτυρο

30 γρ. ηλιέλαιο

λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού

 

 

για το κους κους

500 γρ. κους κους βρασμένο, στραγγισμένο

Μαιδανός ψιλοκομμένος

λίγο ελαιόλαδο

χυμός από ½ λεμόνι

αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σοτάρουμε εκεί τα καρέ δίνοντας χρώμα εξωτερικά, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Σβήνουμε με το κρασί και τα τοποθετούμε σε  ταψί με κόλλα ψησίματος κάτω ψήνοντάς τα για 30-40 λεπτά περίπου. (ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό). Μετά το ψήσιμο στραγγίζουμε τα υγρά που έχουν απομείνει σε ένα μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο και τα φασκόμηλο στο μίγμα βουτύρου- ηλιέλαιου.

Σβήνουμε με τα υγρά από το ψήσιμο και δεύτερη φορά με κρασί.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό και  δίνουμε μια καλή βράση στην σάλτσα προσθέτοντας τους κόκκους από το πιπέρι.

Για το κους κους ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.

Σερβίρουμε τα καρέ κομμένα με το κους κους και την σάλτσα κόκκινου κρασιού.

 

Previous Αρνίσιο κότσι με μουστάρδα, λεμόνι και θρούμπι
Next Περισσότερες φυτικές ίνες για έλεγχο της παχυσαρκίας

No Comment

Leave a reply