Γλυκοκαυτερή σούπα με αρνάκι, κόκκινη πιπεριά και κινέζικο λάχανο


 

Υλικά 

 

1 κιλό αρνάκι μπούτι,  χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια

2 κρεμμύδια ξερά

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένη σε μικρότερα κομμάτια

2 καρότα κομμένα σε ζαράκι

7-8 φύλλα από κινέζικο λάχανο

1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο γλυκό

½ κουτ. γλυκού κόκκινο καυτερό πιπέρι (καγιέν)

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

50 γρ. αλεύρι μαλακό

Ελαιόλαδο

1 λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών

 

Εκτέλεση

Μπλανσάρουμε το αρνάκι σε κατσαρόλα με βραστό νερό για 5-7 λεπτά.

Το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το αρνάκι και τις πιπεριές.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε το κόκκινο γλυκό και καυτερό πιπέρι και το αλεύρι σωτάροντας για λίγο ακόμη.

Συμπληρώνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει καλά η σούπα για περίπου 40-50 λεπτά.

Λίγο πριν αποσύρουμε την σούπα από την φωτιά προσθέτουμε το λάχανο, διορθώνουμε το αλατοπίπερο  και βράζουμε για λίγο ακόμη.

 

Previous Για δεύτερη φορά η τιμητική διάκριση Superbrand στην ΑΤΤΙΚΗ - ΠΙΤΤΑΣ
Next Καρέ από μοσχαράκι γαλακτός με κρούστα μυρωδικών και τσάτνευ βατόμουρου

No Comment

Leave a reply