Αρνίσιο κότσι με μουστάρδα, λεμόνι και θρούμπι


 

Υλικά

 

4 κότσια αρνίσια

4 – 5  κουτ. σούπας  μουστάρδα

χυμός από 2 λεμόνια

Θρούμπη

3 σκελίδες σκόρδο τριμμενες

40 γρ.ελαιόλαδο

150 γρ. λευκό κρασί

Λίγο ζεστό νερό

500 γρ. φασολάκια ψιλά καθαρισμένα

αλάτι, πιπέρι μαύρο

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

 

Βράστε τα φασολάκια σε νερό που κοχλάζει, στραγγίστε τα κρυώστε τα και περιχύστε τα με χυμό λεμονιου και  ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα καλά.

Aλατοπιπερώστε  τα κότσια.

Χτυπήστε στο multi  όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κρασί) και μαρινάρετε  τα  καλά.

Αφήστε τα εκεί για 2-3 ώρες.

Βάλτε τα σε ένα ταψάκι με το κρασί κάτω. Περιχύστε την υπόλοιπη μαρινάδα από επάνω αν έχει απομείνει και πασαλείψτε την στα κότσια.

Ψήστε για 2 ώρες τουλάχιστον στους 180º C σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Φροντίστε να υπάρχουν πάντα υγρά στο ταψί (συμπληρώνετε νερό) και αν μπορείτε να βρέχετε τακτικά τα κότσια με ένα κουτάλι, παίρνοντας από αυτά τα υγρά.

Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για καλύτερο χρώμα.

 

Previous Καρέ από αρνάκι με κόλιανδρο, δενδρολίβανο και σινάπι
Next Aρνάκι καρέ με κους κους και σάλτσα κόκκινου κρασιού

No Comment

Leave a reply