Μάρτιος 2012


Editorial

μήνας Μάρτιος

ΠΑΡΕ 5 !

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

 (ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ)

 

-Πέντε αλήθειες όλες δικές μας- 

 

1. ΙΚΑ…

 Όταν μας έλεγαν πριν από αρκετούς μήνες ότι τα λεφτά για συντάξεις δεν επαρκούν στα ταμεία του ΙΚΑ αγνοούσαν (τάχα μου…) τους ελαφροχέρηδες υπάλληλους που αρπάζανε εκατομμύρια ευρώ από εισφορές, υπερσυνταγογραφήσεις, ψεύτικες ασθένειες, ψεύτικους τοκετούς και ψεύτικες αναπηρίες. Η απόλυτη ξεφτίλα για τον μεγαλύτερο μπατακτσή του κράτους, το ΙΚΑ δηλαδή που εδώ και χρόνια έχει γίνει υποχείριο κάποιων λίγων αλλά εκπαιδευμένων υπαλλήλων που εδώ και 20 χρόνια δεν σεβάστηκαν τίποτα, ακόμη και τις  δύσκολες στιγμές που περνάει το κράτος τον τελευταίο καιρό.

 

 

2. ΟΑΕΔ

 Ψεύτικα επιδόματα μητρότητας, τοκετών , οικογενειακά επιδόματα και κάθε λογής απίστευτα ευτράπελα που τελικά δικαιολογεί τον εδώ και χρόνια γραφειοκρατικό γολγοθά που περνούσαμε για να πάρουμε αυτό που δικαιούμασταν…(χα χα ..νομίζεις ότι το δικαιούσαι…)

Κάπως έτσι φτάσαμε να καταλάβουμε ότι οι δυσκίνητοι και αγενέστατοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ σου φέρονταν έτσι με σκοπό να τα παρατήσεις και να τσεπώσουν αυτοί αργότερα αυτά που δικαιούσουν…κάποια φορά…

 

3. ΕΣΠΑ

 Υπερτιμολογήσεις, μίζες, καθυστερήσεις και εικονικά δικαιολογητικά κρύβονταν και πιθανόν ακόμη κρύβονται πίσω από το μεγαλύτερο επιχειρησιακό σχέδιο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην χώρα μας.

Όλα κατέληγαν σε κάποιον υπάλληλο που ήθελε το νούμερό του για να προχωρήσει την υπόθεση και να αβαντάρει θετικά τον φάκελο που έχεις υποβάλλει κακόμοιρε, ανυποψίαστε, βιαστικέ έλληνα… μαλάκα! Που νόμιζες ότι αν δεν λαδώσεις την μηχανή αυτή θα δουλέψει….

Όλα αυτά με λεφτά που ήρθαν από την Ευρώπη και είχαν στόχο την ανάπτυξη μέσα από τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες…

 

4. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ….

Το νεοσύστατο κίνημα που άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς που προφανώς κι αυτοί έπεσαν από κάποιον άλλον πλανήτη πριν λίγες μέρες.

Δεν μπορέσα ακόμη να καταλάβω γιατί όλοι επευφημούν τους παραγωγούς για την νέα τιμή της πατάτας , όταν εδώ και τόσα χρόνια βλέπαμε την ταμπέλα “παραγωγός” σε κάθε λαϊκή αγορά που πηγαίναμε άλλα οι τιμές ήταν ίδιες με αυτές των super markets. Mάλλον γουστάραμε το όνομα…αλλιώς χτυπάει το “τις πήρα από παραγωγό τις πατάτες” και αλλιώς από το super market…είναι πιο in, πώς να το κάνουμε…

 

5. ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τα κόμματα χρωστάνε εδώ και πολλά χρόνια χρήματα στο κράτος που δεν προτίθενται “βεβαίως βεβαίως” να πληρώσουν με κανέναν διαθέσιμο τρόπο για τον απλούστατο λόγο ότι …αυτοί είναι το κράτος…

Κωλοχτυπιούνται εδώ και λίγες μέρες για το πώς θα φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ για το πόσο προηγείται η ΝΔ , ενώ πλέον τα κόμματα είναι σαν τα siteς στο διαδίκτυο. Ο καθένας έχει και από ένα. Ο ένας με αριστερές ρίζες και δεξιά κλαδιά, ο άλλος με δεξιές ρίζες και πράσινες προεκτάσεις με μια συνεχής ανακύκλωση των ανθρώπων γύρω από νέα ονόματα και ταμπέλες.

Λες και  αυτός που θα βγει θα αλλάξει κάτι από αυτά που μας φεσώσατε οι ίδιοι πάλι πριν λίγο καιρό με το νέο μνημόνιο.

 

Απορώ γιατί χοροπηδάτε για μια θέση στην εξουσία ..είναι κανείς που δεν έφαγε γιαουρτάκι..

 

Όσο για σένα κακόμοιρε Έλληνα δεν θα τα έβγαζες ποτέ στην φόρα όλα τα παραπάνω αν δεν έρχοταν ο ξένος να σε ξεμπροστιάσει εν ψυχρώ.

Γιατί από τα δέκα που έπαιρναν τα λαμόγια είχες και συ το κατιτίς σου..

Είτε καμιά θέση, είτε κανένα ρουσφέτι…

Μέχρι να καθαρίσει η σαπίλα δεν δικαιούσαι να ελπίζεις σε ανάπτυξη..

Αργούμε πολύ ακόμα μπαμπα στρούμφ? 

Ναι στρουμφάκια μου απ ότι φαίνεται αργούμε πολύ ακόμα….

 

 

 Για το cooknews.gr

Ανδρεάδης Τάσος – Ελευθεριάδης Τάσος

Previous Tο γρήγορο βάδισμα σώζει από τη παχυσαρκία
Next Το τρελόσκυλο!!

No Comment

Leave a reply