Σούπα με πράσσο και αρωματικά βότανα


 

Υλικά

 

2 μεγάλα πράσα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πατάτα κομμένη στα 6

1 κουτ. σουπας μαϊδανός ψιλοκομμένος

Λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος

Λίγη ματζουράνα ψιλοκομμένη

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Αλάτι, πιπέρι λευκό

80 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Λίγο ελαιόλαδο

100 γρ. κρέμα γάλακτος

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα πράσα και τη πατάτα.

Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Συμπληρώνουμε τον ζωμό και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε την κρέμα , βράζουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.Περνάμε την σούπα από ένα multi διορθώνοντας το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Previous Καλαμάρι με πράσινα λαχανικά και ξινή κρέμα
Next Πληγούρι με πολύχρωμα λαχανικά

No Comment

Leave a reply