Yλικά
12 μεγάλες γαρίδες
8 μεγάλα φυλλα τσίκορε
Για την guacamole sauce
4 ώριμα αβοκάντο
1 τομάτα κομμένη σε ζαράκι (μόνο η φλούδα)
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, λίγο κύμινο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγος μαϊδανός ψιλοκομμένος
Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Λίγη κρέμα balsamico
εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα ώριμα αβοκάντο από την φλούδα και το κουκούτσι.
Βάζουμε την σάρκα τους σε ένα μπολ, και συμπληρώνουμε τον χυμό λεμονιού, την φλούδα τομάτας, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το ελαιόλαδο και τον μαιδανό. Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα υλικά με ένα πηρούνι και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο.
Καθάριζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο τις γαρίδες, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά.
Τοποθετούμε στο πιάτο τα δύο φύλλα τσίκορε, τις γαρίδες από επάνω και την σάλτσα guacamole στο πλάι. Ντεκοράρουμε ρίχνοντας μερικές σταγόνες από κρέμα balsamico στο τέλος.
No Comment