Σάλτσα με τόνο και τομάτα


Υλικά:

 

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη κομμένη ζουλιέν

200 γρ. τομάτα κονκασέ

αλάτι, πιπέρι

150 γρ τόνος σε νερό

30 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη

λίγο λάδι

Μαιντανός ψιλοκομμένος

 

Εκτέλεση

 

Στραγγίζουμε καλά τον τόνο για να φύγει το νερό.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά προσθέτουμε την τομάτα , το νερό και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου.

Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον τόνο στην σάλτσα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας με προσοχή. Τέλος μόλις αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την κάπαρη και τον μαιντανό και διορθώνουμε την γεύση. Ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά (π.χ πέννες).

 

 

 

Previous Κέικ βανίλιας – σοκολάτας
Next Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)

No Comment

Leave a reply