Σάλτσα με κιμά (μπολονέζ)


 

Υλικά:

700 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κουτ. πελτές ντομάτας

Κόκκινο κρασί

αλάτι, πιπέρι,

Μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

Ελαιόλαδο

 

 

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο.

Προσθέτουμε τον κιμά , αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε καλά και τον κιμά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά. Προσθέτουμε τον πελτέ και σωτάρουμε για 2′ ακόμα,  μετά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Μετά ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά και νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμας και αφήνουμε να βράσει για 30-40 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.

Τέλος διορθώνουμε το αλατοπίπερο και αποσσύρουμε από την φωτιά.

 

 

 

Previous Σάλτσα με τόνο και τομάτα
Next Γιατί καιγόμαστε με τα καυτερά;

No Comment

Leave a reply