Ριζότο με πατζάρι, παρμεζάνα και γρεναδίνη


 

Υλικά 

 

200 γρ. ρύζι αρμπόριο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

50 γρ. γρεναδίνη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 πατζάρια προβρασμένα (και ότι ζουμί έχει μέσα το σακουλάκι)

Λίγο ηλιέλαιο

Αλάτι, πιπέρι λευκό

1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

1 κουτ. σούπας βούτυρο

400-500 ml νερό

 

Εκτέλεση

Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το πατζάρι με λίγο ηλιέλαιο, συμπληρώνουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι. Εκείνη την ώρα θα πρέπει να έχει ελάχιστο νερό στο τηγανάκι.

“Σβήνουμε με την γρεναδίνη και τα υγρά από τα πατζάρια, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε λίγο να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χυλώσει το ριζότο.

 

Previous Σαλάτα με μοτσαρέλα, μανιτάρι Portobello και vinaigrette φρέσκιας τομάτας
Next Ξιφίας με σάλτσα λεμονιού, τοματίνια και baby πατάτες

No Comment

Leave a reply