Παστιτσάδα με κουνέλι και ξύδι βαλσάμικο


 

Υλικά:

 

500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο

1 κουνελάκι κομμένο στα 5-6 κομμάτια

15-20 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο

2 καρότα, κομμένα σε ζαράκι

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

150 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί

χυμός από 4 τομάτες

100 γρ. ξύδι balsamico

4-5 κόκκοι μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλλας

λίγο θυμάρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι

λίγο ηλιέλαιο για το σωτάρισμα

 

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο  νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι, το αλευρώνουμε  και το σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, δίνοντας ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Αφήνουμε τα κομμάτια στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα  σωτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με το σκόρδο και τα καρότα, “σβήνουμε” προσθέτοντας  το κρασί, το ξύδι  και τον χυμό από τις τομάτες.

Συμπληρώνουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½  lt  νερό βράζοντας καλά για 1 ώρα περίπου.

Σερβίρουμε   τοποθετώντας ένα κομμάτι από το κουνέλι στο κέντρο του πιάτου την παστιτσάδα τριγύρω και την σάλτσα περιχυμένη από επάνω.

 

Previous Πέννες με παστουρμά κατσικίσια φέτα και φρέσκια ντομάτα
Next Υψηλή χοληστερίνη στα παιδιά

No Comment

Leave a reply