Κοτόπουλο/καραβίδες /αμπελόφυλλο/πουρές σελινόριζας / ροδι


Υλικά 

 

4 μεγάλες καραβίδες

4 φιλέτα κοτόπουλο, καθαρισμένα χωρίς κόκκαλο

8 αμπελόφυλλα

8 φέτες προσούτο

 

Για τον πουρέ σελινόριζας

3 σελινόριζες καθαρισμένες

40 γρ.  κρέμα γάλακτος

 

Για την σάλτσα ροδιού

150 γρ. χυμός ρόδι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε τις καραβίδες από το εντεράκι, τα κέλυφη και την ουρά.

Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε κάθε ένα από αυτά το σώμα μιας μεγάλης καραβίδας, αφήνοντας το κεφάλι να προεξέχει.

Έπειτα τυλίγουμε το κάθε φιλέτο με 2 αμπελόφυλλα(τα έχουμε ζεματίσει ελαφρά σε βραστό νερό και τέλος με 2 φέτες προσούτο . Περνάμε με 3 οδοντογλυφίδες και τα ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα κάτω, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο σε φούρνο στους 170° C για  30-40 λεπτά.

 

Για τον πουρέ σελινόριζας

Βράζουμε καλά τις σελινόριζες σε κατσαρολάκι με νερό, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το multi με την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Για την σάλτσα ροδιού

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 6-7 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Σερβίρουμε τον πουρέ στο πιάτο, κόβουμε τα φιλέτα στα 2 και περιχύνουμε την sauce από επάνω.

 

Previous Ξιφίας με σάλτσα λεμονιού, τοματίνια και baby πατάτες
Next Μπανάνα τηγανητή με παγωτό βανίλια και sauce καραμέλας

No Comment

Leave a reply