Υλικά
4 μπανάνες
4 πίτες τορτίγιες
4 μπάλες παγωτό βανίλια
Αρκετό ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Προαιρετικά λίγο σιρόπι σοκολάτας
Για την sauce καραμέλας – βουτύρου
20 καραμέλες βουτύρου
2 -3 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Τυλίγουμε την κάθε μπανάνα με μία τορτίγια και την πιάνουμε με 2-3 οδοντογλυφίδες κατά μήκος.
Τις τηγανίζουμε σε τηγάνι με λάδι που καίει μέχρι να πάρουν χρώμα οι τορτίγιες.
Για την sauce βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις καραμέλες και το γάλα και τις ζεσταίνουμε για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων.(1 λεπτό) Βγάζουμε το μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις καραμέλες με το γάλα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 3-4 φορές μέχρι να λιώσουν καλά οι καραμέλες. Τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την τηγανητή μπανάνα κομμένη σε 2-3 κομμάτια, τις μπάλες παγωτού δίπλα και περιχύνουμε με την sauce καραμέλας από επάνω.
Προαιρετικά προσθέτουμε και λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
No Comment