Yλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Λίγη μαύρη ζάχαρη
4 μεγάλες ώριμες φράουλες
Λίγα βατόμουρα
Λίγα μύρτιλα
8 πουράκια σοκολάτας
¼ φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα πατισσερί
80 ml γάλα
20-30 κρέμα γάλακτος
30 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού corn flour
Κουπατ σε σχήμα καρδιάς
Εκτέλεση
Για την κρέμα πατισερί
Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και την κρέμα να βράσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και το corn flour ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μαγειρικής. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε την σφολιάτα με τα κουπ ατ δίνοντας το ανάλογο σχήμα στα κομμάτια σφολιάτας.
Τα βάζουμε σε ταψί με κόλλα ψησίματος, τα πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180° C.
Αφήνουμε τις σφολιάτες – καρδιές να κρυώσουν και τις τεμαχίζουμε στην μέση (κατά μήκος).
Την υπόλοιπη σφολιάτα την τρίβουμε με τα 4 πουράκια και με λίγη άχνη.
Στήνουμε το μιλφέιγ βάζοντας διαδοχικά κομμάτια από καρδιές-σφολιάτες, κρέμα πατισερί και στο τέλος (επάνω) σκεπάζουμε με το μίγμα άχνης σφολιάτας.
Ντεκοράρουμε τα μιλφέιγ με τα φρούτα, κρέμα πατισερί και ολόκληρα πουράκια σοκολάτας.
No Comment