Καλάθι παρμεζάνας με πράσινα λαχανικά,brie και dressing από γάλα καρύδας


 

Υλικά: 

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φύλλα από ανάμεικτα μαρουλοειδή (γαλλική σαλάτα, iceberg, ρόκα, σπανάκι,βαλεριάνα)

3-4 κομμάτια από τυρί brie

1 κουτ. σούπας κόκκινο χαβιάρι

Αλάτι

 

 Για το dressing

 

100 γρ. γάλα καρύδας

Χυμός από ½ λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι λευκό

Ελάχιστο νερό

 

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά και το κόβουμε σε ισομερη κομμάτια.

Απλώνουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα ταψί με κόλλα ψησίματος κάτω.

(την απλώνουμε σε σχήμα και μέγεθος ενός μικρού πιάτου).

Ψήνουμε την παρμεζάνα σε φούρνο στους 170° C για 10-12 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το “ξεκολλάμε” από την κόλλα ψησίματος απλώνοντας το επάνω από ένα μικρό μπωλάκι, δίνοντας το σχήμα του πιέζοντας με τα δάχτυλά μας.

Για το dressing  ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τοποθετούμε μέσα σε μιά μπασίνα τα  ανάμικτα λαχανικά, τα κομμάτια από το brie, το κόκκινο χαβιάρι, αλατίζουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το δροσερό dressing και ανακατεύουμε προσεκτικά να μαριναριστούν τα υλικά. Σερβίρουμε μέσα στο καλάθι παρμεζάνας.

 

Previous Μιλφέιγ με “φρούτα του πάθους”
Next Γαρίδες με τσίκορε, guacamole sauce και κρέμα balsamico

No Comment

Leave a reply