Κέικ βανίλιας – σοκολάτας


 

Υλικά 

 

250 γρ. βούτυρο

200 γρ.  ζάχαρη

1 γιαούρτι αγελαδινό (κεσεδάκι)

4 αυγά

1 κιλο αλεύρι

50-70 gr. Κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

ξύσμα  και χυμός από ένα πορτοκάλι

2  βανίλιες

 

Εκτέλεση

 

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ .

σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μιξερ το βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη .

Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα

συμπληρώνοντας  το γιαούρτι , τις  βανίλιες, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και λίγο αλάτι.

Τέλος ρίχνουμε στο μίγμα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Ψήνουμε το κέικ στους 170° C  για 50 με 55 λεπτά. 

Previous Η διατροφική αξία του μαύρου ρυζιού
Next Σάλτσα με τόνο και τομάτα

No Comment

Leave a reply