Ζυμαρικά με μεσογειακή σάλτσα και κεφαλοτύρι


 

Υλικά 

 

1 πακέτο ζυμαρικό (500 γρ. της αρεσκείας μας)

 1 μέτρι μελιτζάνα, 1 κολοκύθι, 2 καρότα

(όλα κομμένα σε μικρό ζαράκι- μπρινουάζ)

Χυμός από 4-5 ώριμες τομάτες

150 γρ. νερό

2 ξερά κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

50-70 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι μαύρο΄, ρίγανη

λίγη ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο, την μελιτζάνα, το κολοκυθάκι και το καρότο.

Προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και βράζουμε την σάλτσα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο, προσθέτουμε την σάλτσα στο κέντρο ,το τριμμένο  κεφαλοτύρι και  ανακατεύουμε λίγο πριν  το σερβίρισμα. 

Previous Κριθαράκι με χωριάτικο καπνιστό λουκάνικο και ξινομυτζηθρα
Next Μύθος οι αφροδισιακές τροφές

No Comment

Leave a reply