Παστουρμαδόπιτα (Πίτα Καισαρείας)


 

Υλικά:

 

1 πακέτο φύλλο κρούστας

15-20 φέτες παστουρμά

3 τομάτες κομμένες σε φέτες

400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

 

λίγη ζάχαρη

λίγο κύμινο

λίγο μαύρο σουσάμι

αλάτι

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στην βάση του και στα πλαϊνά τοιχώματά του.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα με βούτυρο ένα ένα ξεχωριστά .

Απλώνουμε ομοιόμορφα την μισή κεφαλογραβιέρα , έπειτα τις φέτες παστουρμά και τις  φέτες τομάτας, τις οποίες αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με την ζάχαρη και το κύμινο.

Προσθέτουμε έπειτα την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα ομοιόμορφα επάνω από τις φέτες τομάτας.

Τέλος στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας από επάνω αλείφοντας τα πάλι ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.

Κόβουμε την πίτα στα  κομμάτια επιλογής μας και ρίχνουμε από επάνω λίγο μαύρο σουσάμι.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε φούρνο στους 170º C μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

 

 

Previous Μοσχαράκι τας κεμπάπ
Next Πολίτικη σαλάτα

No Comment

Leave a reply