Νιόκι πατάτας με boconccini, τοματίνια και βασιλικό


 

Υλικά 

 1 κιλό πατάτες

1 αυγό

280-300 γρ. αλεύρι

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

Μοσχοκάρυδο

80 γρ. βούτυρο  λιωμένο

10 boconccini

10 τοματίνια

λίγα φύλλα βασιλικού

 

 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό.Αφού βράσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο για πουρέ.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε καλά φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι παραπάνω για να ξεκολλάει η ζύμη καλύτερα.Έπειτα φτιάχνουμε  μακρόστενα κομμάτια ζύμης (κυλίνδρους) μήκους περίπου 20 εκατοστών. (πάχος – όσο ένα δάχτυλο).Κόβουμε  την ζύμη σε μικρότερα κομμάτια  και τα δίνουμε το σχήμα των νιόκι, περνόντας τα από τα δόντια του τρίφτη.Αφού ετοιμάσουμε  τα  νιόκι  τα  βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά περίπου.Τα στραγγίζουμε και τα ριχνουμε σε ένα τηγάνι  με το λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε προσθέτοντας  τα boconccini, τα τοματίνια και λίγα φύλλα βασιλικού.

 

Previous Πατάτες ογκρατέν
Next Πείτε «όχι» στις γλυκές απολαύσεις

No Comment

Leave a reply