Μοσχαράκι τας κεμπάπ


 

 

Υλικά 

 

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο) κομμένο σε μικρά κομμάτια

2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε κύβους

4-5 αγγουράκια τουρσί

Κομμένα σε κύβους

5 τομάτες περασμένες από ρεντέ

3 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας

(αραιωμένος σε ½ lt νερό)

1 ξύλο κανέλλα

3-4 κόκκοι μπαχάρι

½ κουτ. σούπας ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια με το κρέας μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα καρότα και τα αγγουράκια ) και βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.(2 ώρες σχεδόν)

Περίπου 20 λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τα καρότα και τα αγγουράκια.

Σερβίρουμε με λευκό ρύζι πιλάφι.

 

Previous Κεσκέκι (παραδοσιακό Mικρασιάτικο φαγητό)
Next Παστουρμαδόπιτα (Πίτα Καισαρείας)

No Comment

Leave a reply