Κατσικάκι με κρεμμύδια


 

Υλικά

1 μπούτι κατσικίσιο (850 γρ. περίπου)
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι
80 γρ. καρότο
80 γρ. πράσο
50 γρ. σέλινο
40 γρ. μαϊντανό (ρίζα)
1 κλωναράκι μαϊντανό
250 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό από κύβο κρέατος
1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο και μαϊντανό τριμμένο
250 γρ. κρεμμύδι
1 κουτ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κατσικίσιο μπούτι και το αλευρώνουμε
ελαφρώς. Τσιγαρίζουμε το κρέας και το σουρώνουμε. Πλένουμε, καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά και έπειτα προσθέτουμε το μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και φουρνίζουμε για  1 ½ ώρα στους 180° C .

Κάθε τόσο περιχύνουμε το κρέας, με ζωμό για να μη στεγνώσει. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας και περιμένουμε 10 λεπτά πριν κόψουμε το κρέας. Σουρώνουμε τη σάλτσα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλες φέτες τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε μία κουταλιά λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τη σουρωμένη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το κρέας με δενδρολίβανο και μαϊντανό και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα και το κρεμμύδι.

 

Previous Αρνίσιο μπούτι με πικάντικη κρούστα
Next Κατσικάκι στον φούρνο

No Comment

Leave a reply