Αρνίσιο μπούτι με πικάντικη κρούστα


 

Υλικά 

-1 αρνίσιο μπούτι περίπου 2 κιλά, μαζί με το κόκκαλο
-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
-2 κουτ. του γλυκού πάπρικα σκόνη
-2 κουτ. του γλυκού κύμινο σκόνη
-1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
-1 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι σκόνη
-1/2 κουτ. του γλυκού κάρδαμο σκόνη
-1/2 κουτ. του γλυκού σαφράν (ζαφορά)
-2 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
-200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό

 
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας και το σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, κάνουμε σε όλη του την επιφάνεια μικρές, βαθιές χαρακιές και πιέζουμε εκεί όλα τα κομματάκια του σκόρδου.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι με όλα τα μπαχαρικά και το σαφράν και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε ολόκληρο το μπουτάκι με το μίγμα αυτό, το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο ή διάφανη μεμβράνη.
Την επόμενη μέρα, βάζουμε το κρέας σε μια σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ½ ώρα, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και το αρνάκι να έχει μαλακώσει. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο, καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, χωρίς να το τυλίξουμε και το αφήνουμε να «ηρεμήσει» για 30 λεπτά, πριν το κόψουμε σε μερίδες.

Σερβίρουμε με φέτες ντομάτας και πιπεριάς, ψημένες για λίγα λεπτά στο γκριλ.

 

Previous Αρνίσιο μπούτι με μουστάρδα
Next Κατσικάκι με κρεμμύδια

No Comment

Leave a reply