Πατάτες ογκρατέν


 

Υλικά 

10 μεγάλες πατάτες

500 γρ. κρέμα γάλακτος

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι λευκό

Λίγο μοσχοκάρυδο

100γρ. τσένταρ τριμμένο

 

Εκτέλεση

 Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες. Τις  βάζουμε σε ένα μεγάλο μπΏλ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τις στρώνουμε καλά σε ένα ταψί ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για  ½ ώρα περίπου στους 180° C. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τέλος  λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο προσθέτουμε το τσένταρ από επάνω και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά ακόμη ανεβάζοντας την θερμοκρασία στους 200° C.(γκρατινάρισμα)

 

 

Previous Πατάτες Rosti με καπνιστό σολωμό και δροσερή σως γιαουρτιού
Next Νιόκι πατάτας με boconccini, τοματίνια και βασιλικό

No Comment

Leave a reply