Ριζότο με πιπεριές και παρμεζάνα


 

Υλικά 

 

150 γρ. ρύζι  arborio ή carnaroli

2  κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πράσινες πιπεριές

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

120 γρ κρασί λευκό ξηρό

½ lt νερό

2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη (ή flakes)

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι , μαϊδανός

 

 Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές  με λίγο βούτυρο λιωμένο.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε το κρασί το νερό , αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος  και την παρμεζάνα, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και αφού χυλώσει καλά το βγάζουμε από την φωτιά.

Φρεσκοτρίβουμε πιπέρι σε κόκκους και σερβίρουμε μαζί με ψιλοκομμένο μαϊδανό

 

Previous Αρακάς λαδερός
Next Ρύζι

No Comment

Leave a reply