Φιλετάκια σολωμού με δροσερό λαδολέμονο και λαχανικά εποχής



Υλικά  

1 κιλό σολωμός, κομμένος σε μικρότερα κομμάτια

10 -15 τοματίνια κομμένα

2-3 κολοκυθάκια, σε φέτες

2-3 πιπεριές κόκκινες/πορτοκαλί , κομμένες

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

(άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας κομμένα περίπου στο ίδιο μέγεθος)

Λίγο βούτυρο λιωμένο

50 γρ.  λευκό ξηρό κρασί

Αλάτι, πιπέρια σπασμένα από μύλο

 

 

 

 Για το λαδολέμονο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ.  ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, μαιδανός

Λίγο νερό

 

 

 Εκτέλεση

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σωτάρουμε τα φιλετάκια σολωμού, αλατοπιπερώνοντάς τα ελαφρά. Προσθέτουμε τα λαχανικά σωτάρουμε για λίγο ακόμη και σβήνουμε με το κρασί .

 

Για το λαδολέμονο ανακατεύουμε σε multi  το γιούρτι με τον χυμό λεμονιού, έπειτα το λάδι και τέλος το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαιδανό.

Σερβίρουμε τον σολωμό με τα λαχανικά και το λαδολέμονο από πάνω.

Ντεκοράρουμε το πιάτο με σπασμένα πιπέρια από μύλο .

 

Previous Γαστρονομικό λεξικό (στα γαλλικά)
Next Σαλιγκάρια γεμιστά με βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά

No Comment

Leave a reply