Συναγρίδα με ημίχονδρο αλάτι και λουίζα


 

 Υλικά 

 

2 συναγρίδες (500 γρ έκαστη)

Αλάτι ημίχονδρο 1,5 με 2 κιλά

1-2 ασπράδια αυγού

Λίγη λουίζα  ή λεμονόχορτο (τριμμένα)

Χυμός από 1/2 λεμόνι

 

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα βράγχια και τα εντόσθια.

ανακατεύουμε  με ένα σύρμα μαγειρικής το αλάτι μαζί με την λουίζα και τα ασπράδια και τον χυμό λεμονιού φτιάχνοντας ένα στέρεο μίγμα που να “στέκεται”.

Σε ένα τηγάνι ή σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε αρκετό  από το μίγμα αλατιού-αυγού στην βάση και στο μέγεθος του ψαριού.

Τοποθετούμε επάνω το ψάρι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα όλο το υπόλοιπο ψάρι.(με τα χέρια μας)

Ψήνουμε σε φούρνο στους 190º C μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα η εξωτερική κρούστα του αλατιού.

(20-30 λεπτά περίπου)

Kατά το σερβίρισμα σπάμε την κρούστα με ένα κουτάλι και σερβίρουμε το ψημένο ψάρι.

 

 

Πληροφορία – εάν καθαριστούν και τα λέπια πριν το ψήσιμο τότε όταν σπάει η κρούστα, η πέτσα του ψαριού θα είναι εμφανής

Εάν μείνουν τα λέπια τότε η κρούστα θα παίρνει μαζί της και την πέτσα.

Previous Σαλιγκάρια γεμιστά με βούτυρο, σκόρδο και μυρωδικά
Next Κεφτεδάκια τηγανητά με φρέσκια τομάτα και ελιές

No Comment

Leave a reply