Κις Λορέν (Quiche Lorraine) Με φρέσκο σολωμό και κολοκυθάκια


Υλικά:

Για την ζύμη:

130 γρ βούτυρο πομάντ (σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ. μαλακό αλεύρι (70%)

1 αυγό χτυπημένο

70 γρ.κρύο  γάλα

2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Λίγο αλάτι , λίγο βούτυρο για το ταψί

 

 

Υλικά για την γέμιση:

3 φιλέτα φρέσκου σολωμού, χωρίς δέρμα (κομμένα σε μικρότερα κομμάτια)

2  κολοκυθάκια κομμένα σε ζαράκια (μπρινουάζ)

450 ml κρέμα γάλακτος

4 αυγά

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

κόλιανδρος,

Κόκκινο γλυκό πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια “τριφτή” ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη (μεμβράνη) για 1 ώρα περίπου.

Βουτυρώνουμε μια βάση τάρτας με λίγο βούτυρο.

Πλάθουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο  με έναν πλάστη  και την ανοίγουμε καλά απλώνοντας την έπειτα επάνω στην βάση τάρτας διαμέτρου 20-22 εκ. την απλώνουμε και στα  τοιχώματα.

Ψήνουμε την ζύμη σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και την αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνοντας την λίγο να κρυώσει.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα  αυγά μαζί.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο  τον σολωμό με τα κολοκυθάκια και  τα κρεμμυδάκια αλατοπιπερώνοντας καλά.

Απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα επανω στην ζύμη που ψήσαμε και περιχύνουμε από επάνω το μίγμα κρέμας αυγού.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

 

 

Previous Μύδια αχνιστά με ούζο και δενδρολίβανο
Next Καλαμάρι γεμιστό με φρέσκια τομάτα, μυρωδικά και φέτα

No Comment

Leave a reply