Φρέσκος τόνος μαριναρισμένος σε lime, ελαιόλαδο και κάππαρη


Υλικά

 

500 γρ τόνος φρέσκος

1 κουτ. σούπας μαγιονέζα

1 κουτ. σούπας κόκκοι μαύρου πιπεριού

χυμός από 2 lime

80 γρ. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κάπαρη (στραγγισμένη-ψιλοκομμένη)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μικρότερα φιλετάκια ή σε κυβάκια κατά προτίμηση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ρίχνοντας τελευταίο το ελαιόλαδο .

Μαρινάρουμε στο μίγμα ελαιολάδου τα φιλετάκια ανακατεύοντας προσεκτικά  με την μαρινάδα.

Αφήνουμε τον τόνο μέσα στην μαρινάδα να μαλακώσει για 4-5 ώρες ή για όλο το βράδυ καλύτερα.

Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα φιλετάκια από την μαρινάδα και τα σερβίρουμε μαζί με ρόκα ή άλλα μαρουλοειδή της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε τρίβοντας τους κόκκους πιπεριού στο τέλος με μύλο.

 

Previous Γαλλία: Ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων
Next Δροσερή σαλάτα με τόνο, φασολάκια και ρόκα

No Comment

Leave a reply