Πρωινό σε 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα


Το άγχος, ο γρήγορος ρυθμός ζωής, η έλλειψη χρόνου… πολλοί είναι οι λόγοι που πλέον οι περισσότεροι δεν παίρνουν πλέον πρωινό. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Daily Mail, μόνο 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αφιερώνει κάποιος για να φάει πρωινό γεύμα, ενώ κάποιοι πιέζονται τόσο από τον χρόνο που αναγκάζονται να τρώνε όρθιοι. Όπως υποδεικνύουν τα στοιχεία της έρευνας, το 50% πλέον τρώει πρωινό, ενώ οι περισσότεροι επιλέγουν ένα κολατσιό κι άλλοι αποδίδουν την έλλειψη πρωινού στο άγχος τους να φθάσουν νωρίς στη δουλειά.

Το 1/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα είπαν πως επιλέγουν την κουζίνα τους για να φάνε πρωινό, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν την κρεβατοκάμαρα ή ακόμη και το μπάνιο. Το 22% τρώνε πρωινό την ώρα που ντύνονται για οικονομία χρόνου.

Επίσης, λόγω έλλειψης χρόνου το 1/5 τρώνε τη μισή ποσότητα του γεύματός τους, ενώ το 1/3 των ερωτηθέντων «απολαμβάνουν» το πρώτο γεύμα της ημέρας μέσα στο τρένο ή το λεωφορείο.

Στο Μπίρμιγχαμ το 59% δήλωσαν ότι είναι πολύ απασχολημένοι στο ίντερνετ ή την τηλεόραση που ξεχνούν να φάνε πρωινό, ενώ στο Λονδίνο το 57% απάντησαν το ίδιο. Μαζί τους συμφώνησαν και το 52% στο Μπρίστολ.

Ένας στους επτά τρώει το πρωινό του στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ 1 στους πέντε αγοράζει κάτι να φάει από κάποιο μαγαζί στον δρόμο και το τρώει ενώ περπατά να φθάσει στη δουλειά.

Ωστόσο, τα ¾ των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας κι επτά στους δέκα πάντα απολαμβάνει ένα ζεστό πρωινό. Εκπρόσωπος της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα για τη Μεγάλη Βρετανία, ανέφερε ότι 1,2 εκατ. Βρετανοί βρίσκουν χρόνο να φάνε πρωινό καθώς αντιλαμβάνονται τη σημασία του για τη διατροφή και τον οργανισμό, ακόμη κι αν το τρώνε όρθιοι, στο λεωφορείο ή στο μπάνιο.

 

ΠΗΓΗ: real.gr

Previous Μην τρώτε σαν να σας… κυνηγάνε!
Next Ιούλιος Καλαποδάς - Executive Chef in Kos Aktis Art Hotel H2o Bar Restaurant

No Comment

Leave a reply