Μύδια αχνιστά με ούζο και δενδρολίβανο


Υλικά

25  μύδια (με το κέλυφος)

2 σφηνάκια ούζο

Χυμός από 2-3  λεμόνια

2 κλωνάρι δενδρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι μαύρο σπασμένο

4-5 κουταλιές βούτυρο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια εξωτερικά , τα ξεπλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το δενδρολίβανο  κλείνοντας το καπάκι και αφήνοντας τα να “αχνιστούν” για 4-5 λεπτά.

Στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι , προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού , το αλάτι , το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

(τα μύδια που δεν άνοιξαν τα πετάμε)

 

Previous Ξιφίας “Α la Siciliana”
Next Κις Λορέν (Quiche Lorraine) Με φρέσκο σολωμό και κολοκυθάκια

No Comment

Leave a reply