Υλικά
25 μύδια (με το κέλυφος)
2 σφηνάκια ούζο
Χυμός από 2-3 λεμόνια
2 κλωνάρι δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο σπασμένο
4-5 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια εξωτερικά , τα ξεπλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το δενδρολίβανο κλείνοντας το καπάκι και αφήνοντας τα να “αχνιστούν” για 4-5 λεπτά.
Στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι , προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού , το αλάτι , το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
(τα μύδια που δεν άνοιξαν τα πετάμε)
No Comment