Yλικά
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη, 1 πράσινη , 1 κίτρινη κομμένες σε sticks
1 σφηνάκι ούζο ή pernot
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο
Λίγος άνιθος ψιλοκομμένος
300 γρ. ρύζι τ. Αμερικής
100γρ. ρύζι μαύρο (άγριο)
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα δύο ρύζια για 15-20 λεπτά περίπου αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Αφήνουμε το ανάμικτο ρύζι στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ηλιέλαιο τα φιλετίνια κοτόπουλου. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος νουνου και τον άνιθο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ανάμικτο ρύζι στο πιάτο προσθέτοντας τα φιλετίνια κοτόπουλου με τις πιπεριές από επάνω και τέλος περιχύνουμε την σάλτσα με τον άνιθο.
No Comment